Esdeveniments

Esdeveniments

A Capaç i Vàlida organitzem esdeveniments amb la finalitat de donar visibilitat a la discapacitat.

Ens encanta organitzar esdeveniments durant l’any que ens permetin compartir amb vosaltres.

I Cursa Infantil Adaptada de Granollers

Capaç i Vàlida organitza la Cursa Infantil Adaptada de Granollers.

El 5 de juny de 2022 vam crear una festa inclusiva a Granollers amb la col·laboració de la FCEDF (Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat, Ukidsneuro i Cangruatge Terapèutic.

Vam organitzar una Cursa Infantil Adaptada protagonitzada per 27 infants amb discapacitat. No obstant, els infants van poder participar d’activitats inclusives on nens i nenes sense discapacitat també es van unir.

Concert solidari i presentació de Capaç i Vàlida

Concert i presentació de l'entitat per celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

El 3 de desembre de 2021, la Sala Francesc Tarafa de Granollers es va vestir de taronja. En aquest espai vam organitzar la primera presentació oficial de Capaç i Vàlida, que va anar acompanyada d’un concert solidari que van protagonitzar el Pere Moliné i el Pol Oñate.


Capaç i Vàlida Media

Capaç i Vàlida Media

Aquest projecte neix amb la voluntat de trencar prejudicis i donar visibilitat a la discapacitat. Aquest contingut està creat per Capaç i Vàlida i els seus partners.


Niños y niñas de la escuela Nalondo School haciendo clase.

Projecte de cooperació internacional

Projectes de cooperació internacional

Vols saber més sobre els nostres projectes internacionals?

Capaç i Vàlida té projectes tant locals, com internacionals. En aquesta pàgina trobaràs diferents projectes en els que estem treballant, per tal de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat d’arreu.

Sistema d'aigua corrent i potable a Nalondo School

Nalondo School

La Nalondo School és una escola de primària i secundària referent, tant a Kenya com en països veïns, per a persones amb discapacitat física, i forma part de la John Teka Foundation.

L’escola primària té 384 alumnes de 4 a 15 anys, 152 dels quals tenen una discapacitat. La secció de secundària és una escola nacional amb 470 alumnes de 15 a 18 anys, dels quals 358 tenen una discapacitat. L’escola també fa costat als nens i nenes de la comunitat.

La majoria dels alumnes estan interns a l’escola, ja que els mitjans de transport són escassos i cars per a les famílies. Per tant, l’escola compta amb habitacions, lavabos, dutxes, etc.

L’equip d’atenció sanitària (en la seva majoria patrocinat) inclou: una infermera, un fisioterapeuta, un terapeuta ocupacional i dos treballadors, i un tècnic d’atenció sanitària.

Beneficis

Després d’estudiar el projecte amb Hands of Charity, podem dir que l’impacte d’aquesta acció serà molt gran, tant per l’escola com per la comunitat.

La implementació d’aquest sistema millorarà la higiene dels alumnes, professors i la comunitat. Es podran utilitzar banys adaptats que es van construir i mai s’han pogut utilitzar i també podran utilitzar les dutxes. Millorarà la neteja dels albergs, dels efectes personals i de la resta d’instal·lacions, la qual cosa incrementarà el benestar de tots i augmentarà la seguretat de les instal·lacions sanitàries. A més, s’estalviarà el temps que ara es dedica a recollir, transportar i distribuir l’aigua, i podran dedicar-lo a estudiar o a activitats més productives.

En definitiva, parlem d’una millora molt significativa de la qualitat de vida, tant dels alumnes i professors, com de la comunitat.

Descripció del projecte

Un dels projectes en els quals Capaç i Vàlida vol centrar els seus esforços és en projectes de cooperació internacional. En aquest cas, es tracta d’un projecte que desenvolupem a Kenya, en el comtat de Bungoma. Aquest projecte es desenvolupa conjuntament amb l’ONG local anomenada Hands of Charity CBO formada per persones de la comunitat. La conceptualització i el disseny dels projectes es desenvolupen en conjunt. Capaç i Vàlida s’encarrega del finançament, i Hands of Charity de la seva implementació amb la supervisió de Capaç i Vàlida.

Niños y niñas de la escuela Nalondo School haciendo clase.

Sistema d'aigua corrent i potable

Actualment cap de les dues escoles té aigua corrent. Existeix un dipòsit comú per a totes dues de 5.000 litres que no és suficient i que està en desús perquè la bomba es va trencar. Ara han de recollir l’aigua amb una bomba manual directament del pou, abocar-la en recipients i transportar-la.

El pou proveeix a les dues escoles i també a la comunitat circumdant, en total 2.000 persones.

Dins de l’escola, es necessita aigua en els lavabos, en la cuina, en el laboratori, en el taller, en l’alberg, en el dispensari hospitalari i en les oficines dels professors. A més, només existeixen canonades que van a la cuina, però no a la resta d’instal·lacions.

El projecte consisteix a fer arribar l’aigua corrent. Per a això, és necessari adquirir un tanc de 10.000 litres, arreglar la bomba, que funcionarà mitjançant electricitat, construir canonades que arribin a totes les instal·lacions de les dues escoles. S’instal·laran també plaques solars perquè quan faci sol, l’energia provingui d’aquestes.

Recol·lecta i donació de material

Donació de material a una escola de Perú

Una escola del Perú amb molt pocs recursos i especialitzada en persones amb diversitat funcional, Nuestra Señora “Anta” del Rosario, va demanar ajuda per recol·lectar una sèrie de material que necessitaven.

Així doncs, el dia 15 de desembre de 2019, ens vam unir a la iniciativa d’Aurea, fent una crida per recol·lectar tot el material possible. I així ho vam fer, gràcies a la implicació de la gent, va ser possible.


Jornades Inclusives i Singulars

16

ESCOLES

42

JORNADES

1127

ALUMNES

Jornades Inclusives i Singulars

Les Jornades Inclusives i Singulars son uns tallers que fem a les escoles, empreses i altres institucions, amb els que apropem i donem visibilitat a la diversitat funcional mitjançant un/a ponent amb discapacitat.

Es tracta del primer projecte de l’entitat, que neix amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar a la societat sobre la importància de la inclusió de les persones amb discapacitat, ja que creiem que una societat més diversa és una societat més rica.

Els tallers que duem a terme són orientats a treballar l’empatia, la capacitat de superació, l’eliminació de prejudicis, l’autoconeixement i singularitat, l’eliminació de barreres i el llenguatge inclusiu.

Aquestes Jornades no són una proposta tancada i fixa, sinó que són personalitzades, i les adaptem a les necessitats de cada escola, a l’edat dels alumnes, al número de classes, materials disponibles, etc.

Vols organitzar amb nosaltres unes Jornades a la teva escola, empresa o institució?