Superant Barreres: La Increïble Història d'Empoderament i Resiliència davant la Discapacitat

Introducció:

En aquest article, et convidem a submergir-te en un viatge inspirador de superació i resiliència davant la discapacitat. A través de relats personals commovedors, explorarem com diverses persones han aconseguit empoderar-se i fer front als desafiaments inherents a viure amb una discapacitat.

La Discapacitat com a Desafiament:

La discapacitat és només una part de l'experiència humana, però mai no ha de definir una persona. En aquestes històries, descobrirem la força i determinació que molts individus han trobat per superar no només les barreres físiques, sinó també les socials i emocionals que sovint acompanyen aquesta condició.

Innovació i Adaptació:

Des de l'esport fins als negocis, aquestes narratives ens mostren com persones amb discapacitat han trobat formes innovadores d'adaptar-se a les necessitats i destacar-se en diferents àmbits de la vida. Són exemples vivents que no hi ha límits per al que es pot assolir, independentment de les circumstàncies.

Valentia i Perseverança:

La valentia i la perseverança són els pilars fonamentals d‟aquestes històries d‟èxit. A través de la seva determinació infrangible, aquestes persones han demostrat que la discapacitat no ha de ser un obstacle insuperable per assolir grans metes i fer somnis.

La Veritable Discapacitat:

És crucial comprendre que la veritable discapacitat resideix a la ment, no al cos. L'estigma i els prejudicis poden ser més limitants que qualsevol impediment físic. Tot i això, aquestes històries ens ensenyen que l'apoderament i la resiliència poden transformar vides i canviar percepcions.

Conclusió:

En acompanyar-nos en aquest viatge emotiu, descobriràs com el poder de l'esperit humà pot transcendir qualsevol adversitat. Cada història és un recordatori poderós que la força vertadera prové de la capacitat d'adaptació i l'actitud positiva davant la vida.

En conclusió, aquestes històries ens inspiren a tots a desafiar les expectatives i creure en el nostre potencial per superar qualsevol obstacle. Ens recorden que la discapacitat no defineix qui som, sinó que som nosaltres els qui definim com viure les nostres vides, amb coratge, determinació i esperança.


Escola Joan Sanpera i Torras

Escola Joan Sanpera i Torras

Els dies 6, 7, 8 i 9 d’abril vam tenir l’oportunitat de portar als alumnes de 6è de primària de l’Escola Joan Sanpera i Torras, les nostres Jornades Inclusives i Singulars. Els vam apropar a noves realitats i vam poder realitzar algunes activitats ajudant-los a trencar prejudicis i estereotips per tal de canviar la mirada que hi ha actualment envers la discapacitat.

En aquestes Jornades ens van acompanyar la Jana Arimany, la Ingrid Ruiz i el Dario Salcedo que van ser fonamentals per fer arribar el missatge a tots i totes les alumnes.

Col·laboracions que ens ajuden a fer-ho possible:


Escola El Jardí

Escola El Jardí

Els alumnes de 4t de primària de l’Escola El Jardí, van veure un vídeo on la Jana explicava el seu dia a dia, els seus aprenentatges i les barreres amb les que es troba, tant físiques com socials.

Dies més tard, la Jana va aparèixer a la classe per resoldre tots els dubtes que tenien els alumnes.


Nike Factory

Nike Factory

Pensem que és tant important sensibilitzar a les generacions futures, com a la societat del present. Per això, hem adaptat les nostres Jornades i les apropem a les empreses i altres institucions. Fem formacions, activitats de teambuilding i conferències de conscienciació.

Aquest és el cas de les Jornades que vam dur a terme a la Nike Factory de la Roca Village, on juntament amb l’Associació Amics d’en Biel, vam organitzar un partit de bàsquet inclusiu i una conferència de sensibilització per tots els empleats de la botiga.

Col·laboracions que ens ajuden a fer-ho possible:


Institut Pere Lliscart

Escola del Perú

A l’Escola Pere Lliscart, vam organitzar unes Jornades esportives pels alumnes de 2n d’ESO, en les que vam poder conèixer i practicar alguns esports adaptats com el vòlei adaptat, el golbol, el tennis i el bàsquet en cadira de rodes.

Col·laboracions que ens ajuden a fer-ho possible: