Esdeveniments

Esdeveniments

A Capaç i Vàlida organitzem esdeveniments amb la finalitat de donar visibilitat a la discapacitat.

Segurament, una de les feines que més il·lusió ens fa, és la d’organitzar esdeveniments per tal de poder apropar-nos a vosaltres i compartir.

Un dels pilars de Capaç i Vàlida és donar visibilitat a la discapacitat, i organitzar esdeveniments públics, juntament amb el nostre projecte de Capaç i Vàlida Media, ho fan possible.

També pots consultar tots els nostres projectes aquí.

I Cursa Infantil Inclusiva de Les Franqueses del Vallès

Una Cursa Infantil Inclusiva a Les Franqueses del Vallès per normalitzar la discapacitat i reivindicar la diversitat!

El passat 3 de juny de 2023, Capaç i Vàlida va estar present a la IV edició del festival “Viure-ho Tot” que organitza l’associació Recrea’t des de l’Institut Lauro de Bellavista, Les Franqueses. En aquesta edició, van decidir portar una activitat que no s’havia fet fins ara a Les Franqueses, una cursa inclusiva.

Des de Capaç i Vàlida també era la primera cursa inclusiva que organitzaven, i van optar per un format diferent a les anteriors, on eren només adaptades. Les darreres curses van tenir lloc a Granollers, Caldes de Montbui i aquesta vegada a les Franqueses del Vallès, on nens i nenes amb i sense discapacitat participen per donar visibilitat a la diversitat i la inclusió. Un dels aspectes que els generen més ganes de seguir organitzant aquest tipus d’esdeveniments és presenciar la solidaritat i el suport entre els participants. Els nens i nenes, sense importar les seves habilitats, s’animaven els uns els altres en cada pas de la cursa.

Tots i totes els que van participar a la cursa es van emportar una medalla, tan tradicional com de xocolata (que ens van preparar des de l’entitat Xocala), i una bossa amb diferents articles que van poder incloure gràcies a la col.laboració de KH-7, la Cooperativa Abacus i el Grup Idilia Foods. L’objectiu de les curses és crear un espai on la diversitat i les diferències siguin celebrades, i aquest ambient és el que vam poder respirar en l’organització i la participació de la cursa.

I Cursa Infantil Adaptada de Granollers

Capaç i Vàlida organitza la Cursa Infantil Adaptada de Granollers.

El 5 de juny de 2022 vam crear una festa inclusiva a Granollers amb la col·laboració de la FCEDF (Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat, Ukidsneuro i Cangruatge Terapèutic.

Vam organitzar una Cursa Infantil Adaptada protagonitzada per 27 infants amb discapacitat. No obstant, els infants van poder participar d’activitats inclusives on nens i nenes sense discapacitat també es van unir.

Hem creat amb la col·laboració de la Noemí Font, una pàgina on comptabilitzem tot aquest moviment de les Curses Infantils Adaptades, i que ja pots visitar fent clic aquí.

Concert solidari i presentació de Capaç i Vàlida

Concert i presentació de l'entitat per celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

El 3 de desembre de 2021, la Sala Francesc Tarafa de Granollers es va vestir de taronja. En aquest espai vam organitzar la primera presentació oficial de Capaç i Vàlida, que va anar acompanyada d’un concert solidari que van protagonitzar el Pere Moliné i el Pol Oñate.


Capaç i Vàlida Media

Capaç i Vàlida Media

Aquest projecte neix amb la voluntat de trencar prejudicis i donar visibilitat a la discapacitat. Aquest contingut està creat per Capaç i Vàlida i els seus partners.


Niños y niñas de la escuela Nalondo School haciendo clase.

Projectes de cooperació internacional

Projectes de cooperació internacional

Vols saber més sobre els nostres projectes internacionals?

Capaç i Vàlida té projectes tant locals, com internacionals. En aquesta pàgina trobaràs diferents projectes en els que estem treballant, per tal de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat d’arreu.


Construïm un centre ocupacional per a persones amb discapacitat a Kenya

Coneix el projecte

Aquest projecte neix amb la voluntat de donar eines a les persones amb discapacitat i als seus cuidadors de la comunitat de Bungoma, Kenya, per desenvolupar-se professionalment. Es tracta d’un projecte amb un model sostenible en el temps i escalable a altres regions del país.

Niños y niñas de la escuela Nalondo School haciendo clase.

Sistema d'aigua corrent i potable a Nalondo School

Un dels projectes en els quals Capaç i Vàlida vol centrar els seus esforços és en projectes de cooperació internacional. En aquest cas, es tracta d’un projecte que desenvolupem a Kenya, en el comtat de Bungoma. Aquest projecte es desenvolupa conjuntament amb l’ONG local anomenada Hands of Charity CBO formada per persones de la comunitat. La conceptualització i el disseny dels projectes es desenvolupen en conjunt. Capaç i Vàlida s’encarrega del finançament, i Hands of Charity de la seva implementació amb la supervisió de Capaç i Vàlida.

Coneix el projecte

Donació de material a una escola de Perú

Una escola del Perú amb molt pocs recursos i especialitzada en persones amb diversitat funcional, Nuestra Señora “Anta” del Rosario, va demanar ajuda per recol·lectar una sèrie de material que necessitaven.

Així doncs, el dia 15 de desembre de 2019, ens vam unir a la iniciativa d’Aurea, fent una crida per recol·lectar tot el material possible. I així ho vam fer, gràcies a la implicació de la gent, va ser possible.


Jornades Inclusives i Singulars

20

ESCOLES

52

JORNADES

1327

ALUMNES

Jornades Inclusives i Singulars

Un dels nostres projectes són Les Jornades Inclusives i Singulars. Es tracta d’uns tallers que fem a les escoles, empreses i altres institucions, amb els que apropem i donem visibilitat a la diversitat funcional mitjançant un/a ponent amb discapacitat.

Es tracta del primer projecte de l’entitat, que neix amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar a la societat sobre la importància de la inclusió de les persones amb discapacitat, ja que creiem que una societat més diversa és una societat més rica.

Els tallers que duem a terme són orientats a treballar l’empatia, la capacitat de superació, l’eliminació de prejudicis, l’autoconeixement i singularitat, l’eliminació de barreres i el llenguatge inclusiu.

Aquestes Jornades no són una proposta tancada i fixa, sinó que són personalitzades, i les adaptem a les necessitats de cada escola, a l’edat dels alumnes, al número de classes, materials disponibles, etc.

Vols organitzar amb nosaltres unes Jornades a la teva escola, empresa o institució?